Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Gebitsplan

Als er een hond bij ons in de winkel, salon of Health Center komt, dan vindt er een kleine "health check" plaats en worden o.a. de oren, ogen, gewicht en gebit gecheckt. 

Wat er dan opvalt is dat 8 van de 10 honden tandsteen heeft of in sommige gevallen tandvleesontsteking heeft en het advies krijgen om langs te gaan bij de dierenarts om dit te laten verhelpen. Tandvleesontsteking is een groot verborgen leed welke u pas ziet wanneer u uw hond door en door kent. 

Signalen van een tandvleesontsteking kunnen zijn:
- Verminderde eetlust (de lust is er wel, maar eten doet pijn);
- Eten aan één kant van de bek;
- Rood tandvlees
- Teruggetrokken tandvlees
- Onverklaarbare gedragsverandering (door de pijn);
- Gewichtsverlies (Eten doet gewoonweg pijn bij de hond)

Wanneer uw hond  tandvleesontsteking heeft, dan wordt door mij de eigenaar altijd geadviseerd om dit snel te laten behandelen bij de dierenarts.  Het liefst met enige spoed. 

Bij een noodzakelijke behandeling bij de dierenarts, bestaat de kans dat uw hond een klein roesje krijgt en in sommige gevallen voor korte tijd geheel onder narcose wordt gebracht. Dit is op zich en in vele gevallen niets ernstigs en de meeste gevallen ook niet iets waar wij ons zorgen over hoeven te maken. Dit gebeurt om het overtollige tandsteen, welke de oorzaak van de ontsteking is, te verwijderen. 

Nadat het gebit gereinigd is, kunt u uw hond weer ophalen en zijn de pijnklachten weg of verdwijnen de pijnklachten relatief snel. In sommige gevallen krijgt u pijnstillers of ontstekingsremmers mee. 

De pijn welke tandvlees ontsteking veroorzaakt, die is te voorkomen. Tandzorg is, net als bij mensen, noodzakelijk voor honden en katten. Elke dag poetsen is belangrijk. Niet alleen voor het gebit, maar voor de algehele gezondheid van uw hond. 

Het gebit en de tanden van de hond lijken op de tanden van mensen en ook buiten het dagelijks poetsen is een controle bij een professional noodzakelijk.

De Pet Health Coach (PHC) is o.a. opgeleid door dierenartsen en para veterinairs, om op de juiste te manier de behandeling te doen of, een ontstekingen in de mond te herkennen. Maar ook het voorkomen van gebitsproblemen is een onderdeel van de zorg welke de PHC heeft.

 Voor een controle van het gebit kunt u bij mij terecht. Ik ben opgeleid om het tandsteen te verwijderen, maar ook om door te verwijzen naar de dierenarts wanneer er sprake is van een tandvleesontsteking. 

Ik wil dat tandzorg voor iedere hondenbezitter toegankelijk wordt en heb daarom een betaalbaar gebitsplan ontworpen. 

Het gebitsplan.
Het gebitsplan kan enkel en alleen worden uitgevoerd bij honden welke géén tandvleesontsteking hebben of andere ontstekingen in hun mond. Deze zullen dan eerst verholpen dienen te worden.

Tandsteen is geen probleem, maar bij het reinigen wordt er in de buurt gewerkt van een eventuele ontsteking hetgeen zowel pijnlijk is voor uw hond.

Dus de behandeling kan van start gaan als er geen tandvleesontsteking is.

Wanneer de hond extreem angstig is en meer sessies nodig heeft, dan bespreken wij een plan van aanpak, met dien verstande dat wij altijd denken aan het welzijn van en kijken vanuit het perspectief van uw hond.

Hoe gaat het gebitsplan in zijn werk?

Maandelijkse behandeling. (te adviseren bij de volwassen honden met veel tandsteen of Sr honden)
Wanneer u zelf weet dat u er niet aan toe komt om het gebit van uw hond te reinigen, dan kunt u er voor kiezen om dit door mij te laten doen. Wij plannen dan maandelijks een afspraak in waarin ik het gebit van uw hond, zonder narcose, en pijnloos reinig. 

Kwartaal behandeling. (Te adviseren bij de gemiddelde volwassen hond.)
Wanneer u er wel aan toekomt om het gebit van uw hond te reinigen, maar dit door omstandigheden niet lukt. Wij plannen dan eens per kwartaal een afspraak in om het gebit van uw hond, zonder narcose, en pijnloos te laten reinigen. Het plan is inclusief een tube Orozyme anti tandplakgel.

Het programma ziet er als volgt uit:
Er vindt altijd eerst een algehele controle plaats. Het gewicht wordt gemeten, de oren worden gecheckt, en ook het gebit. 

De eerste keer zal direct begonnen worden met het verwijderen van de meeste tandsteen, hiermee ben ik, afhankelijk van de aanwezigheid van de tandsteen, een half uur a een uur mee bezig. Deze behandeling is pijnloos en het bedrag voor deze behandeling 

Bij jonge honden of honden waarvan het gebit óf kort daarvoor is gereinigd:
De prijs per maand voor het maandelijks reinigen van het gebit van uw hond bedraagt €9,95-.
De prijs per maand voor het per kwartaal reinigen van het gebit van uw hond bedraagt €35,-.
De prijs van een eenmalige reiniging bedraagt €13,- en dit neemt 3 behandelingen in beslag.

Hou er rekening mee dat u accessoires meekrijgt welke voor uw hond zijn. Dit zijn o.a. de ultrasone borsteltjes, vingerborstels en Orozyme pasta. Deze kosten hiervan (ca €32,50,-) kunt u mee nemen in de termijnkosten.

Met uitzondering van de eenmalige reiniging, wordt dit plan afgesloten voor de duur van een jaar en u kunt er voor kiezen om maandelijks of per kwartaal of per jaar de kosten voor het gebitsreiniging te voldoen. 

Let op!
Ik wil volledig transparant zijn en u het volgende meegeven. 
Net als bij mensen kunnen er ondanks de beste behandelingen altijd gebitsproblemen ontstaan zoals overige ontstekingen, gaatjes etc. Ook al poetsen wij mensen keurig dagelijks meerdere keren onze tanden, dan kan er ondanks deze goede mondzorg, tóch een gaatje of ander probleem ontstaan, en dit is bij honden ook het geval. Door een splinter van een botje, tak of stok kan er ook een ontsteking in de mond van uw hond ontstaan. Hou hier dus rekening mee.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over dit plan? Stuur gerust een bericht of whatsapp.

E-mailen
Bellen
Map
Instagram